Hozzávalók:
* kukoricakeményítő (minden dl tejhez 8 gramm)
* tej
* ízlés szerint méz vagy cukor
* Valamint ízesítéstől függően: vaníliás cukor, kakaópor, anduladarabok, színezéshez gyümölcsök leve (meggylé, eperlé) stb. - ki milyen pudingra vágyik éppen
Elkészítés
Tehát minden deci tejhez 8 g kukoricakeményítő kell. Ha kb. fél liter tejből csináljuk, mint ahogy a tasakos pudingokból szokás (4adag), akkor 48 g (5dkg) keményítőre, és 3-5 kanál cukor, méz-re van szükségünk. Az ízesítés ízlés szerint 1 csomag vaníliáscukor vagy vaníliarúd vagy 2 ek. kakaópor stb.
A tej egy kis részével elkeverjük a kukoricakeményítőt és a mézet (+vaníliáscukor vagy kakaópor stb.), közben felkrakjuk főni a tejet. Mire ezt elkeverjük, addigra felforrósodik a tej, beleöntjük. Nagyon-nagyon hamar besűrűsödik, és már önthetjük is a poharakba.
Megjegyzés
Más pudingok is kukoricakeményítőből készülnek, tehát az íze ugyanolyan lesz, persze az egyedi ízesítési lehetőség miatt mégsem. De nem lesz benne aroma, színezék és egyéb mesterséges anyagok, hacsak szándékosan nem teszünk bele. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése