Bevezető

Ez az oldal azért jött létre, hogy összegezze eddigi gyűjtött tapasztalataimat, és dokumentumaimat
a tejtermékek gyártása kapcsán.

Ösztönözve, és kedvet adva ezzel másoknak is,
egyedi tejtermékek gyártására.

2012. december 30., vasárnap

Vaníliás mazsolás krémtúró készítése

Krémtúró vaníliás mazsolás

A boltokban kapható vaníliás mazsolás krémtúró elkészítése házilag.
Ha az eredeti ízvilágot szeretnénk elérni, akkor bolti zacskós túrót használjunk.
Teljes értékű eredeti túró esetén a kész terméknél érezhető a túró eredeti savanykás ízvilága.
Tehát:
- 250 g félzsíros túró
- 50 ml főző tejszín
- 10 g vanillin-cukor
- 5 dkg cukor (por, vagy kristály mindegy. A turmixoláskor úgyis feloldódik.)

Az egészet összeborítva a sima krémes állagig botmixerrel összeturmixoljuk.
A mazsolákat ízlés szerinti mennyiségben utána keverjük bele.
Az egészet állni hagyjuk a hűtőben egy napig.
Másnapra a szárított mazsolák megszívják magukat, puhák lesznek, a termék állaga szilárdabb lesz.
Mint a bolti krémtúró.
Az állagot a több, vagy kevesebb tejszínnel való készítéssel állíthatjuk be.
Vegyük figyelembe, hogy a bekeverés után a hűtőben a termék még sűrűsödik.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése