Bevezető

Ez az oldal azért jött létre, hogy összegezze eddigi gyűjtött tapasztalataimat, és dokumentumaimat
a tejtermékek gyártása kapcsán.

Ösztönözve, és kedvet adva ezzel másoknak is,
egyedi tejtermékek gyártására.

2012. december 30., vasárnap

Képek az általam készített sajtokról

Képek az általam készített sajtokról:
Natur sajt


Színes borsos füstölt sajt

A sajt tésztába durvára darált színes borsot tettem.
Préselés, sós páclébe való ázás után lett füstölve. Utána érleltem.

Oregánós olívabogyós sűrített paradicsomos sajt

Mag nélküli olivabogyókat félbevágtam, oregánót, és sűrített paradicsomot kevertem a sajt tésztához.

Színesborsos köménymagos sajt

A sajt tésztába durvára darált színes borsot, és köménymagot tettem.
Füstölt,  fokhagymás sajt

A kimelegítés előtt az alvadékba apróra vágott fokhagymát tettem.
Préselés, sós páclébe való ázás után lett füstölve.
Így a sajt érlelési ideje alatt a füst, és a fokhagyma zamata átjárva a sajtot, 
egy új fantasztikus ízvilágot hoz létre. Nekem ez a KEDVENCEM.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése